پیام گزینش

..: Payamgozineh Quarterly Bulletin :.. نشریه تخصصی آموزشی گزینش کشور

اخبار ویژه برخی روزنامه های 21 اردیبهشت 92

خراسان


سفیرمدعی شد

غلامحسین کرباسچی نیز برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری نامزد خواهد شد. وی که از حمایت گسترده هاشمی رفسنجانی و بسیاری از اصلاح طلبان برخوردار است قبل از کاندیداتوری سید محمد خاتمی در سال 76 نیز قرار بود از سوی گروه های چپ نامزد ریاست جمهوری شود که با توجه به دادگاه شهرداری وقت و قرار محکومیت از رقابت بازماند و نوبت به خاتمی رسید.

مشرق نوشت

محمدرضا عارف که در چندجلسه انتخاباتی اخیرش باهمسرش حضور می یافت دیروز در هنگام ثبت نام تنها آمد ولی به جای او این محسن رضایی بودکه با همسروفرزندان وبرادرش امیدوار رضایی وجمعیت 300نفره در وزارت کشور حاضر شد.

راه دانشجو نوشت

امیرمحبیان سردبیر روزنامه رسالت با بیان اینکه جبهه پایداری یکی از گروه هایی است که علاقه دارد هاشمی کاندیدا شود گفت: برنامه این جبهه این است که باقری لنکرانی را احمدی نژاد سال84 معرفی کند.

آصف مدعی شد

مشایی که این روزها بحث های فراوانی حول و حوش او ایجاد شده است طی روز های گذشته فرمهای مربوط به ثبت نام انتخابات را که توسط یکی از مسئولین وزارت کشور برای او برده شده بود پرکرده است.گفته می شود وی امروز برای ثبت نام نهایی به وزارت کشور می رود.

 الف نوشت

مدیرکل زندان های استان تهران درباره اظهارات حیدری فر از متهمین دادگاه کهریزک در مورد بازگشایی زندان کهریزک با نام جدید سروش111 گفت : سروش ۱۱۱همان کهریزک معروف نیست و این مجموعه به عنوان بازداشتگاه جدیدالتاسیس در زمره مراکز تحت نظارت سازمان زندانها قرار گرفته است و محل مذکور هیچ ارتباطی با بازداشتگاه کهریزک سابق ندارد. لذا همان کهریزک سابق نیست.

 نسیم نوشت

علی باقری معاون دبیرشورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه کسانی که مدعی هستند در مذاکرات هسته ای در دوره های گذشته بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب عمل شده کتاب 'امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای' آقای روحانی را بخوانند گفت:حسن روحانی در شش نقطه از کتاب رسما می گوید که در مواردی بر خلاف نظر رهبری عمل کرده است .

صراط نوشت

دکتر حق شناس،عضو حزب اعتماد ملی از دیدار خود با سیدمحمد خاتمی خبر داد و گفت:در این دیدار آقای خاتمی تاکید داشتند که آمدنشان با فضای فعلی همخوانی ندارد و در رسیدن به اهداف مورد نظر ایشان کمک نخواهد کرد.وی افزود:استنباط بنده از سخنان آقای خاتمی این بود که تمایلی برای حضور در بحث انتخابات ندارند البته کاندیداتوری ایشان هنوز به طور قطعی منتفی نشده است.

رجا نیوز مدعی شد

11 هزار نخبه و دانشجوی مازندرانی طی نامه ای از کاندیداتوری باقری لنکرانی (نامزد جبهه پایداری) استقبال کرد.

عصرایران مدعی شد


  این که در «پشت درهای بسته» دقیقاً چه گذشته که ناگهان نفر آخر اکثر نظرسنجی ها (محمدحسن ابوترابی)، به عنوان گزینه ائتلاف اکثریت اصولگرایان(ائتلاف 5نفره) معرفی شد ، موضوعی است که هنوز اطلاع دقیقی از آن در دست نیست ولی واکنش های اعضا به آن نشان دهنده یک روند نامتعارف در این انتخاب بوده است. فارغ از این که باهنر و متکی که در نظرسنجی ها ، بین اعضای ائتلاف پنجگانه در صدر هستند چه اقدامی خواهند کرد،ماجرای حاضر ، حاوی نشانه هایی است که تحلیلگران انتخابات در خصوص چینش نیروها در رقابت 24 خرداد 92 بدانها توجه ویژه ای خواهند کرد.


انتخاب نوشت

یک منبع آگاه اظهار داشت: جمع بندی جلسه دیروز (پنج شنبه) که در آن "حجت الاسلام ابوترابی فرد" خروجی ائتلاف اکثریت اصولگرایان اعلام شد در حضور آیت الله مهدوی کنی بوده و با توجه به اینکه در آن جلسه از جامعتین هزینه شده است برخی از اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت و تعدادی از اعضای جامعه مدرسین هرگونه ارتباط کاندیداتوری حجت الاسلام ابوترابی فرد با جامعتین را منکر شدند و احتمال تجدیدنظر در خروجی ائتلاف اکثریت اصولگرایان وجود دارد.وی تأکید کرد: در همین راستا فردا (شنبه) ساعت 6 صبح جلسه  فوق العاده جبهه پیروان خط امام و رهبری با حضور عسگراولادی برگزار می شود.

شرق

«گیتی پورفاضل» وکیل «ستار بهشتی» در مورد تشکیل کمیسیونی متشکل از پزشکان برای اعلام نظر در مورد علت مرگ ستار بهشتی که اخیرا از سوی سخنگوی قوه قضاییه عنوان شده بود، گفت: «با توجه به اینکه آدرس و شماره تلفن من در لایحه دفاعیه ام موجود است، متاسفانه از تشکیل این کمیسیون پزشکی بی خبر هستم و اطلاعی به من در مورد این کمیسیون داده نشده است.» وی درباره زمان تشکیل دادگاه ستار بهشتی نیز گفت: «قرار بود تا 15 اردیبهشت این پرونده به دادگاه ارسال شود اما نه تنها دادگاه موکلم تشکیل نشده، بلکه قرار است کمیسیون پزشکی نیز در مورد پرونده ستار بهشتی تشکیل شود،منتظر هستیم این پرونده هرچه زودتر به دادگاه برود و مقصرین سریع مجازات شوند.»

شرق


بهمن شریف زاده درگفتگو با این روزنامه ضمن اعلام این خبر که مشایی شنبه ثبت نام می کند گفته است: نامه آقا محرمانه برای رییس دولت بوده است، ایشان چه کاره است که نامه را تفسیر و منتشر کند؟ آقای ابوترابی فر باید بازخواست شوند که چرا این نامه را منتشر کردند. درعین حال سایت 598 روز گذشته به نقل از وی خبر شرق را مبنی بر احتمال ثبت نام مشایی در روز شنبه تکذیب کرد.


اعتماد


بالاخره پس از کش و قوس  های  فراوان، کمیسیون تلفیق مجلس،اعتبارات ردیف شورای عالی ایرانیان خارج از کشور را حذف کرد و آن را به کمیته امداد امام(ره) اختصاص داد. چندی پیش مرکز پژوهش  های  مجلس در گزارشی از ردیف  های جدیدی که امسال در لایحه بودجه 92 آمده است خبر داد. برخی از این ردیف  ها متعلق به نهادهای تازه تأسیسی بودند که در زیرمجموعه دولت پا گرفته بودند. دبیرخانه جنبش عدم تعهد با 10 میلیارد تومان اعتبار یکی از این ردیف  ها بود. همچنین شورای عالی ایرانیان هم با 25 میلیارد تومان در لایحه بودجه 92 از ردیف  هایی بود که به چشم می خورد. این هر دو نهاد زیر مجموعه اسفندیار رحیم مشایی هستند.


جمهوری اسلامی


علی مطهری در یک برنامه تلویزیونی گفت: "من فکر می کنم معرفی مهندس بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقت به امام، یک تدبیر حکیمانه از سوی شهید مطهری بود و به نظر انتخاب خوب و درستی هم بود. من معتقدم سران انقلاب به گونه ای آمریکا را فریب دادند. آمریکا به این وسیله خیلی زود از حمایت رژیم شاه دست برداشت و احساس کرد کسانی دولت آینده را تشکیل می دهند که با غرب رابطه معقولی خواهند داشت. به همین دلیل بود که انقلاب ما با کمترین تلفات به پیروزی رسید. به نظرم اگر این تدبیر نبود، انقلاب با این سرعت به پیروزی نمی رسید...".


ابتکار


مصطفی کواکبیان در خصوص استفاده از رنگ سبز در نماد تبلیغاتی خود نیز گفت: استفاده از رنگ سبز در انتخابات منظور سبز علوی است.


کیهان

 گویا‌نیوز: جمهوری اسلامی تاج‌زاده را هم شیرفهم کرد! (خبر ویژه)


هوشمندی حاکمیت باعث شده تا حتی کسانی مانند تاج‌زاده در خدمت انتخابات به بازی گرفته شوند و از هتل 5 ستاره اوین تحلیل شرکت در انتخابات به بیرون بفرستند.


این مطلب را پایگاه اینترنتی گویانیوز وابسته به محافل ضدانقلاب منتشر کرده و نوشته است: حاکمیت (رهبری) توانسته با تحمیل فراموش‌سپاری جنبش سبز، حتی تندروترین اصلاح‌طلبان را شیرفهم کند و به آنها بقبولاند که انتخابات برای حکومت وسیله‌ای است برای نمایش مشروعیت آن، نشان دادن رعایت سازوکارهای دموکراتیک در عمل، حذف محترمانه (و در صورت لزوم غیرمحترمانه) محافل نق‌زن، و اثبات این امر مهم که در حکومت اسلامی، آرای مردم محترم شمرده می‌شوند.


گویانیوز خاطرنشان می‌کند: اصلاح‌طلبان مراسم پرشور هل دادن خاتمی و هاشمی‌رفسنجانی به طرف میدان به راه انداخته و کار این شور به آنجا کشیده که مصطفی تاج‌زاده زندانی زندان اوین بساط ستاد تبلیغات انتخابات پهن کرده و از زندان اوین «تحلیل و راهکار» به سراسر ایران و جهان صادر می‌کند، تا به ایرانیان و جهانیان نشان دهد اوین «پنج ستاره» شده است. آنچه در هیاهوی شلتاق‌های مشائی، و شور اصلاح‌طلبان داخل و خارج، کمتر مورد توجه و عنایت قرار گرفته است،هوشیاری هوشمند آیت‌الله خامنه‌ای در این چالش‌ها و دعواهاست.


این سایت وابسته به اپوزیسیون ضمن مرور بیانات ماه‌های اخیر رهبرمعظم انقلاب درباره انتخابات و دعوت به حماسه سیاسی و پایبندی به قانون نوشت: او با همین چند فراز تکلیف امت اسلامی و احمدی‌نژاد و امثال خاتمی را روشن کرد و خط و ربط لازم پیش پای‌شان گذاشت. همین نوع برخوردهای «هوشمندانه» سبب شده‌اند که چهره‌های اصلاح‌طلبی ابایی از شرکت در انتخابات مهندسی شده نداشته باشند، با این خیال که «حضورشان موقعیت سیاسی‌شان را تثبیت خواهد کرد»، همین نوع «هوشمندی»، اصلاح‌طلبان را به کارهای شگفت‌انگیز (مثل کارهای تاج‌زاده) یا حرف‌های حیرت‌آور شکوری‌راد وا داشته است، کسی که همراه با حزبش تصور می‌کرد؛ «نسبت به انتخابات مجلس هیچ ‌چیز تغییر نکرده و هیچ چشم‌اندازی برای تغییر وجود ندارد، بنابراین موضع ما هم تغییری ندارد و همچون انتخابات مجلس نهم نباید در انتخابات کاندیدا معرفی کنیم»، اما ظرف مدتی کوتاه گفت «... در یک فرایند دموکراتیک در داخل حزب و در داخل مجموعه اصلاح‌طلبان براساس تحلیل مجموعه‌ شرایط حاکمیت، اردوگاه رقیب و اصلاح‌طلبان به موضع جدید شرکت در انتخابات با نامزد حداکثری می‌رسند


گویانیوز در پایان می‌نویسد: می‌بینید که اصلاح‌طلبان با زبان بی‌زبانی چگونه به نقش خویش به عنوان «زینت‌بخشی به انتخابات به عنوان پاره پنجم پازل انتخاباتی حاکمیت» صحه می‌گذارند و نشان می‌دهند که این گروه‌ها و زوائدشان در داخل و خارج از کشور را استادانه بر سر سبابه مبارک نشانده است. در هوشیاری این هوشمند همین بس که اصلاح‌طلبان در داخل کشور و اصلاح‌طلبان چپ‌‌نما و معتدل صورت در خارج از کشور را در مسیری مهندسی شده راه می‌برد. 


 سال 88 روی اسلام خط کشیدیم ولی امسال ...! (خبر ویژه)


رئیس‌شورای مرکزی مجمع روحانیون می‌گوید ما به جمهوری اسلامی معتقدیم ولی می‌گوییم اشکالات آن مرتفع شود.


به گزارش سایت شخصی سیدمحمد خاتمی وی روز پنج‌شنبه در ملاقات با «جمعی از دانشجویان» گفته است: ما دارای جمهوری اسلامی هستیم که برآمده از انقلاب است. ما و همه افراد در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و به قانون پایبندیم. من و شما به جمهوری اسلامی معتقدیم ولی می‌گوییم اشکالات آن مرتفع شود. بدترین وضعیت این است که جامعه یک طرف قرار بگیرد و آن چه به نام جمهوری اسلامی است، با نهادهایش در طرف دیگر قرار بگیرد.


خاتمی افزوده است: امام فرمودند نگذارید انقلاب به دست نااهلان بیفتد. خوب طرف دیگر می‌گوید نااهلان کسانی هستند که آن‌ها را از حکومت بیرون کرده‌ایم و شما نااهلان را گروه دیگری می‌دانید. چطور باید این مساله را حل کرد؟ ما همه جمهوری اسلامی را قبول داریم و اگر بخواهد به هم بخورد وضعیت بسیار ناگواری پیش می‌آید.


او همچنین با رد نامزدی خود گفته است: شما به کسی می‌گویید بیاید، اما وقتی که به او اجازه داده نمی‌شود در یک جمع چندصد نفری آزادانه شرکت کند و حرف بزند و حتی یک انجمن اسلامی وقتی می‌خواهد مراسم 16آذر را برگزار کند، شرط این است که آن فرد را دعوت نکنید و حتی کسانی که تمایل به او دارند نیز ممنوع هستند. آیا تصور می‌کنید ولو مردم بخواهند، به سادگی راه را برای او برای گرفتن مسئولیت باز می‌گذارند؟


خاتمی در ادامه ضمن دفاع از نامزدی‌ هاشمی گفته است: جناب هاشمی اعلام کردند که آماده‌اند بیایند در صورتی که مخالفت رهبری نباشد. امیدوارم این تصمیم عملی شود. جایگاه جناب آقای هاشمی معلوم است. واقعا هم در این سال‌ها مظلوم واقع شده‌اند و ایشان قادر است که به سوی توسعه همه‌جانبه و رفع مشکلات کشور حرکت کنند و ان‌شاءالله فضای سیاسی و فرهنگی هم بازتر خواهد شد و با هماهنگی با بالا می‌توانند خطرات را کمتر کنند.


او همچنین دیروز در حاشیه مراسم ختم پدرهمسر کمال خرازی ابراز امیدواری کرد که هاشمی رفسنجانی به تصمیم نهایی برسد و در نهایت کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود.


وی گفت: البته بنده همه را خوب می‌دانم اما در شرایط فعلی فکر می‌کنم بهترین گزینه آقای هاشمی است.


اظهارات خاتمی درباره اعتقاد به جمهوری اسلامی و ادعای اینکه «ما همه جمهوری اسلامی را قبول داریم» در تناقض با عملکرد سازمان فتنه سال 88 که خاتمی جزو دست‌اندرکاران آن بود قرار دارد. یکی از ده‌ها نشانه این تناقض، ایجاد فضای قانون‌شکنی و آشوب‌خیابانی که ضمن آن مدعیان جنبش سبز شعار نه شرقی نه غربی جمهوری ایرانی داده و روی شعار جمهوری اسلامی خط کشیدند. وابستگان به گروهک‌ها همچنین در آن 8ماهه آشوبگری به ساحت ولایت‌فقیه و حضرت امام خمینی(ره) و نهایت ساحت مقدس امام حسین علیه‌السلام هتاکی کردند اما خاتمی در حالی که در محافل خصوصی تصریح کرده «من قبول ندارم تقلب شده باشد و 11 میلیون تقلب امکان ندارد» نه تنها حاضر نشد علیه این فتنه‌انگیزی عوامل ضدانقلاب موضع بگیرد و اعلام برائت کند بلکه خود یکی از آتش‌افروزان ماجرا بود.


همچنین لازم به یادآوری است که آقای خاتمی در مراسم 16 آذرسال 1383 به خاطر هو شدن از سوی شبه دانشجویان وابسته به گروهک‌ها تصریح کرده «از اردوگاه اصلاح‌طلبان صدای دشمن به گوش می‌رسد» اما نه تنها هیچ‌چاره‌جویی برای پالایش نفوذی‌های دشمن در اردوگاه اصلاح‌طلبان صورت نگرفت بلکه روابط عمیق‌تر باعث تکوین فتنه سال 88 شد.


 اغتشاش معنا یا همان گرگیجه همیشگی اپوزیسیون؟! (خبر ویژه)


اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی می‌گویند فعلا وقت مطالبه محوری نیست باید ضمن حمایت از کسانی مانند خاتمی و هاشمی به دنبال شخص‌محوری رفت.


«تقی-ر» و «مرتضی-ک» که در پاریس اقامت دارند با نقض دعاوی چند سال گشته خود مبنی بر اینکه اپوزیسیون به جای مطالبه محوری دنبال شخص محوری رفته و آسیب خورده، اکنون تحلیل‌هایی در وب سایت شماری از سلطنت‌طلبان خارج‌نشین (روزنت) منتشر کرده و خواستار شخص محوری شده‌اند. تقی-ر در این زمینه می‌نویسد: دوره فعلی زمان مطالبه محوری به معنی سال 88 نیست. می‌شود این دوره را شخص‌محوری نامید. درشرایط فعلی دو کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان، بخصوص خاتمی و حتی هاشمی باید بیایند تا فضا از این که هست بدتر نشود. در شرایط حاضر مهم این است که چهره‌هایی که می‌توانند به بهبود فضا کمک کنند وارد میدان شوند. پس در این دوره به ناچار شخص محوری جایگزین مطالبه‌محوری می‌شود؛ مطالبه محوری را هم باید دقیق مصرف کرد تا از اغتشاش معنا نجات پیدا کنیم.


وی با اشاره به آشفتگی جبهه موسوم به اصلاحات طی دهه گذشته می‌نویسد: فراموش نکنیم عملکرد شورای شهر اول تهران چه ضربه کاری به اصلاح‌طلبان زدکه از هزار هزار مقاله انتقادی راست‌ها مخرب‌تر بود، چون مردم در عمل دیدند که اعضای شورا اهداف دیگری دارند. پس عملکرد جامعه محوران هم مهم است. درک این شرایط سخت باعث می‌شود این بار خواسته داشته باشیم نه مطالبه محور باشیم به معنی سال 88. چرا که سطح بالای توقع برای کاندیداهایی که تحت فشار حکومت هستند می‌تواند آنان را ضعیف جلوه دهد و از کارایی آنان بکاهد.


یادآور می‌شود پیش از سایت گروهک ملی-مذهبی ضمن نوشته‌ها و تحلیل‌هایی تصریح کرده که هاشمی را به خاطر عملکرد دهه اول انقلاب مستحق مجازات می‌داند اما فعلا به او و خاتمی و کسانی امثال آنها به عنوان بهانه‌هایی برای هزینه‌سازی و دردسرسازی علیه جمهوری اسلامی نگاه می‌کند.


     پیامد اشغالگری آمریکا نفوذ فزاینده ایران در عراق بود (خبر ویژه)


رئیس اسبق استخبارات سعودی گفت به لطف پیامدهای اشغال آمریکا، عراق به یک حوزه مهم نفوذ ایران تبدیل شده است.


شاهزاده ترکی فیصل سفیر سابق رژیم سعودی در آمریکا، حدفاصل سال‌های 1977 تا 2001 ریاست سازمان اطلاعات عربستان را برعهده داشت. او ضمن سخنانی در اندیشکده بلفر وابسته به دانشگاه هاروارد که تحت عنوان «دکترین جدید سیاست خارجی عربستان در پی بیداری عربی» عنوان شده می‌گوید: ایران مسئله اول سیاست خارجی عربستان در دهه آینده است. نگاهی به همسایگان عربستان مشخص می‌کند که چالش‌های بزرگی در حوزه امنیت خارجی وجود دارد. موضوع اسرائیلی-فلسطینی همچنان موضوعی مهم و تراژیک است و احتمالا تا سال‌های آینده موضوع دشواری باقی می‌ماند. عراق همچنان برای تضمین امنیت خود تقلا می‌کند. حکومت ایران مشکلات متعددی ایجاد می‌کند.


وی می‌افزاید: اما الزامات سیاست خارجی عربستان در دهه آینده چیست؟ مساله اول عبارت از موضوع ایران است.


وی مدعی شده است: عربستان سعودی در واقع دو نگرانی در ارتباط با رهبران ایران دارد؛ اول، در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران به نفع ما است که ایران اقدام به تولید سلاح هسته‌ای نکند. دوم، تلاش‌های مداخله‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده رهبران ایران در دو کشور عراق و بحرین (با اکثریت شیعه)، و کشورهای دیگر دارای اقلیت‌های شیعه همانند سوریه، یمن، کویت و لبنان است.


وی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی موجب مهار و بازداشتن ایران از برنامه ‌هسته‌ای نشده، به موضوع عراق می‌پردازد و می‌گوید: نمی‌توان از ایران صحبت کرد و ذکری از عراق به میان نیاورد. ظرفیت و توان بالقوه عراق تا حد زیادی به دلیل سیاست‌های ایران ضربه می‌خورد. ما چه خوشمان بیاید چه نیاید، این یک حقیقت جدید در منطقه است که عراق- کشوری که زمانی جنگی خونین علیه ایران راه انداخت- اکنون به لطف پیامدهای اشغال آمریکا به یک حوزه مهم برای نفوذ فزاینده ایران تبدیل شده است. هدف ما این است که این نفوذهای ویرانگر خارجی را کنار بزنیم. ما هر کاری بتوانیم برای پایان دادن به مداخله‌های ایران در عراق انجام می‌دهیم.


به عنوان مثال، با وجود بدهی‌های قابل ملاحظه عراق به عربستان که بیش از 25 میلیارد دلار است، دولت عربستان متعهد شده که بیشتر این بدهی را ببخشد اما مشروط به اینکه مسیر فرقه‌ای و تحت نفوذ ایران که عراق در آن افتاده است، پایان یابد.


جمهوری اسلامی


* کتاب "صراحت نامه"ی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از نمایشگاه کتاب جمع شد. در این باره، علی اسماعیلی رئیس بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با ایسنا گفت: این موضوع به این دلیل بوده است که گاهی مواردی به نقل از شخصیت‌ها آورده می‌شود و ما برای این که بتوانیم به آن کتاب برای عرضه در نمایشگاه کتاب مجوز بدهیم، مجبوریم این گونه نقل قول‌ها را از مراکز ذی‌صلاح استعلام کنیم تا ببینیم نقل قول‌ها با واقعیت تطبیق دارند یا خیر؟ مسأله این کتاب هم به خاطر این موضوع بوده است. او توضیح داد: "ضوابط حضور کتاب در نمایشگاه تعریف شده است و هرکتابی که از وزارت ارشاد مجوز چاپ بگیرد و از طریق اداره کتاب اعلام وصول شود، می‌تواند در نمایشگاه حضور پیدا کند." یادآوری این نکته لازم است که مؤلف یا ناشر، وظیفه‌ای در ارسال کتاب خود به اداره کتاب ندارند. صراحت نامه، که در نمایشگاه کتاب مورد استقبال قرار گرفته بود، متن گفت و گو با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره نامه‌ی ایشان به رهبری، دیدگاه‌هایش درخصوص مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال 88، و چند موضوع دیگر است.


* عده‌ای شورای شهر را با خانه هنرمندان و باشگاه ورزشی اشتباه گرفته‌اند و به رد صلاحیت ورزشکاران و بازیگران نامزد انتخابات شوراها اعتراض دارند. به گزارش انتخاب، 10 نفر از کشتی گیران به دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر رد صلاحیت گسترده ورزشکاران نامزد شوراها در حاشیه مسابقات بین‌المللی جام تختی در سالن هفتم تیر اعلام کردند که این اقدام برای باز کردن راه انتخاب برخی افراد سیاسی صورت گرفته است. یکی از اعضای شورای شهر تهران نیز که شایعه رد صلاحیتش پیچیده است، گفت: این اقدام با فشار افراد سیاسی که فکر می‌کردند مردم اقبالی به آنان ندارند صورت گرفته تا به این وسیله حداقل آرا را داشته باشند و وارد شورا شوند. وی به فعالیت‌های ورزشی در شهر تهران در دوره سوم شورا اشاره کرد و گفت: مسلماً در تهران در هیچ دوره‌ای مانند این دوره کارهای ورزشی صورت نگرفته و این ناشی از حضور این افراد در ترکیب شوراها بوده است. وی معتقد است علاوه بر ورزشکاران، باید راه برای حضور بازیگران در انتخابات شورای شهر باز شود.


دنیای اقتصاد


جمع‌آوری «صراحت‌نامه» هاشمی از نمایشگاه کتاب


ایسنا نوشت: رییس بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران درباره جمع‌آوری کتاب «صراحت‌نامه»آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و توقف عرضه آن در نمایشگاه کتاب توضیحاتی ارائه کرد.


 علی اسماعیلی درباره کتاب «صراحت‌نامه» که ظاهرا تا دو روز اول نمایشگاه کتاب هم ارائه می‌شده است، گفت: این موضوع به این دلیل بوده است که گاهی مواردی به نقل از شخصیت‌ها آورده می‌شود و ما برای اینکه بتوانیم به آن کتاب برای عرضه در نمایشگاه کتاب مجوز بدهیم، مجبوریم این‌گونه نقل قول‌ها را از مراکز ذی‌صلاح استعلام کنیم تا ببینیم نقل قول‌ها با واقعیت تطبیق دارند یا خیر؟ مساله این کتاب هم به خاطر این موضوع بوده است.


او توضیح داد: ضوابط حضور کتاب در نمایشگاه تعریف شده است و هر کتابی که از وزارت ارشاد مجوز چاپ بگیرد و از طریق اداره کتاب اعلام وصول شود، می‌تواند در نمایشگاه حضور پیدا کند.


اسماعیلی درباره «صراحت‌نامه» گفت: مراحل اعلام وصول و استعلام این کتاب نیز طولانی نشده و کارهای آن در دست اقدام است. «صراحت‌نامه» متن گفت‌وگوی مفصلی با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سال 89 است. به گفته تدوین‌کنندگان کتاب، او در این مصاحبه برای اولین‌بار گفته که آماده کناره‌گیری از قدرت است، اما می‌ترسد اقدامش قهر تلقی شود.


احمدی‌نژاد: در تشییع جنازه «دوست عزیزمان» اتفاقی نیفتاد


خبرگزاری مهر نوشت: محمود احمدی‌نژاد روز پنج‌شنبه در بیست و نهمین یادواره بزرگداشت مقام معلم گفت: اکنون متاسفانه برخی از قول آدم حرف می‌زنند، نقل قول می‌کنند و وقتی می‌گوییم که ما این حرف را نزدیم؛ می‌گویند تو باید این حرف را گفته باشی و علی القاعده باید این حرف را بگویی.


رییس‌جمهور ادامه داد: مثل داستانی که در مورد مراسم تشییع جنازه دوست عزیزمان رخ داد؛ ما گفتیم اتفاق نیفتاده، ولی آ‌نها می‌گویند این اتفاق باید رخ داده باشد که ما بتوانیم به تو بد و بیراه بگوییم.


وطن امروز


تحرکات نوه رفسنجانی پس از افشاگری یکی از مسؤولان کشور


یکی از نوه‌های‌ هاشمی‌رفسنجانی از سران گروه غیرقانونی موسوم به «نهضت آزادی» خواسته در حمایت از پدربزرگش بیانیه بدهند تا جنبش درخواست از ‌هاشمی برای نجات کشور راه بیفتد. به گزارش فارس، یکی از نوه‌های اکبر‌ هاشمی‌رفسنجانی اعلام کرده است: «به دنبال انتقاد اخیر یکی از مسؤولان کشور از آقای ‌هاشمی‌رفسنجانی، اقداماتی را شروع کرده‌ایم». این عضو خانواده‌هاشمی گفته است: به برخی از روحانیون مدافع پدربزرگ گفته‌ایم که پیام‌هایی در حمایت از کل خانواده آقای‌هاشمی و محکوم کردن مخالفین خانواده صادر نمایند. وی همچنین ادامه داده است: به تعدادی از شخصیت‌های سیاسی پیرو بابابزرگ و گروه‌ها و احزاب وابسته به خانواده‌ هاشمی نیز گفته‌ایم که همان حمایت‌ها را انجام دهند. نوه ‌هاشمی‌رفسنجانی اضافه کرده است: «به مسؤولان نهضت آزادی هم که مرتبا برای بابابزرگ پیغام و پسغام می‌فرستند که این انتخابات (ریاست‌جمهوری یازدهم) آخرین فرصت برای همه مخالفین حاکمیت است و شما باید بیایید و ما همه‌جوره حمایت می‌کنیم و...، گفتیم که از این به بعد پیام علنی بدهند و بیانیه صادر کنند تا «جنبش درخواست از آقای ‌هاشمی برای نجات کشور» راه بیفتد».


افشای نقشه غرب برای ایران به وسیله گاردین


تحلیلگر روزنامه گاردین به نام سوماس مایلن در مطلبی در این روزنامه نوشت: اگر سیاستمداران غربی می‌خواستند خونریزی‌ها در سوریه پایان یابد با جدیت وارد مذاکره می‌شدند و گفتنی است، آنها به دنبال همین خونریزی‌ها هستند تا بتوانند ایران را تضعیف کنند. سوماس در گاردین نوشت: گزارش‌ها حاکی از این است که حمله هوایی اخیر اسرائیل به سوریه جان بیش از یکصد تن شهروند سوری را گرفته و این تجاوز و بمباران هوایی کاملا غیرقانونی بوده است ولی متاسفانه این حمله بلافاصله مورد حمایت دولت آمریکا و انگلیس قرار گرفت اما تصور کنید اگر سوریه چنین حمله‌ای را به اسرائیل انجام می‌داد واکنش غربی‌ها در این زمینه چه می‌شد. وی در ادامه می‌نویسد: این حمله به سوریه درست بعد از حمایت‌های حسن نصرالله از سوریه بود که او نیز خود، کسی است که مورد حمایت ایران، چین و روسیه است. سوریه کشوری مهم برای ایران بوده و ناآرامی‌ها در سوریه و منطقه می‌تواند نفوذ ایران را در منطقه تحت تاثیر قرار دهد.



نوشته شده توسط پیام گزینش
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

* انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌ها لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع باز نشر می‌شود.

* "بولتن خبری" هر روز در ساعت 12 بصورت
"روزانه" منتشر میشود.

* این صفحه جهت ارتباط ِ بیشتر با گزینشگران و بصورت آزمایشی است که به زودی تکمیل و یا حذف خواهد شد.

آخرین نظرات
پیوندها

خراسان


سفیرمدعی شد

غلامحسین کرباسچی نیز برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری نامزد خواهد شد. وی که از حمایت گسترده هاشمی رفسنجانی و بسیاری از اصلاح طلبان برخوردار است قبل از کاندیداتوری سید محمد خاتمی در سال 76 نیز قرار بود از سوی گروه های چپ نامزد ریاست جمهوری شود که با توجه به دادگاه شهرداری وقت و قرار محکومیت از رقابت بازماند و نوبت به خاتمی رسید.

مشرق نوشت

محمدرضا عارف که در چندجلسه انتخاباتی اخیرش باهمسرش حضور می یافت دیروز در هنگام ثبت نام تنها آمد ولی به جای او این محسن رضایی بودکه با همسروفرزندان وبرادرش امیدوار رضایی وجمعیت 300نفره در وزارت کشور حاضر شد.

راه دانشجو نوشت

امیرمحبیان سردبیر روزنامه رسالت با بیان اینکه جبهه پایداری یکی از گروه هایی است که علاقه دارد هاشمی کاندیدا شود گفت: برنامه این جبهه این است که باقری لنکرانی را احمدی نژاد سال84 معرفی کند.

آصف مدعی شد

مشایی که این روزها بحث های فراوانی حول و حوش او ایجاد شده است طی روز های گذشته فرمهای مربوط به ثبت نام انتخابات را که توسط یکی از مسئولین وزارت کشور برای او برده شده بود پرکرده است.گفته می شود وی امروز برای ثبت نام نهایی به وزارت کشور می رود.

 الف نوشت

مدیرکل زندان های استان تهران درباره اظهارات حیدری فر از متهمین دادگاه کهریزک در مورد بازگشایی زندان کهریزک با نام جدید سروش111 گفت : سروش ۱۱۱همان کهریزک معروف نیست و این مجموعه به عنوان بازداشتگاه جدیدالتاسیس در زمره مراکز تحت نظارت سازمان زندانها قرار گرفته است و محل مذکور هیچ ارتباطی با بازداشتگاه کهریزک سابق ندارد. لذا همان کهریزک سابق نیست.

 نسیم نوشت

علی باقری معاون دبیرشورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه کسانی که مدعی هستند در مذاکرات هسته ای در دوره های گذشته بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب عمل شده کتاب 'امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای' آقای روحانی را بخوانند گفت:حسن روحانی در شش نقطه از کتاب رسما می گوید که در مواردی بر خلاف نظر رهبری عمل کرده است .

صراط نوشت

دکتر حق شناس،عضو حزب اعتماد ملی از دیدار خود با سیدمحمد خاتمی خبر داد و گفت:در این دیدار آقای خاتمی تاکید داشتند که آمدنشان با فضای فعلی همخوانی ندارد و در رسیدن به اهداف مورد نظر ایشان کمک نخواهد کرد.وی افزود:استنباط بنده از سخنان آقای خاتمی این بود که تمایلی برای حضور در بحث انتخابات ندارند البته کاندیداتوری ایشان هنوز به طور قطعی منتفی نشده است.

رجا نیوز مدعی شد

11 هزار نخبه و دانشجوی مازندرانی طی نامه ای از کاندیداتوری باقری لنکرانی (نامزد جبهه پایداری) استقبال کرد.

عصرایران مدعی شد


  این که در «پشت درهای بسته» دقیقاً چه گذشته که ناگهان نفر آخر اکثر نظرسنجی ها (محمدحسن ابوترابی)، به عنوان گزینه ائتلاف اکثریت اصولگرایان(ائتلاف 5نفره) معرفی شد ، موضوعی است که هنوز اطلاع دقیقی از آن در دست نیست ولی واکنش های اعضا به آن نشان دهنده یک روند نامتعارف در این انتخاب بوده است. فارغ از این که باهنر و متکی که در نظرسنجی ها ، بین اعضای ائتلاف پنجگانه در صدر هستند چه اقدامی خواهند کرد،ماجرای حاضر ، حاوی نشانه هایی است که تحلیلگران انتخابات در خصوص چینش نیروها در رقابت 24 خرداد 92 بدانها توجه ویژه ای خواهند کرد.


انتخاب نوشت

یک منبع آگاه اظهار داشت: جمع بندی جلسه دیروز (پنج شنبه) که در آن "حجت الاسلام ابوترابی فرد" خروجی ائتلاف اکثریت اصولگرایان اعلام شد در حضور آیت الله مهدوی کنی بوده و با توجه به اینکه در آن جلسه از جامعتین هزینه شده است برخی از اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت و تعدادی از اعضای جامعه مدرسین هرگونه ارتباط کاندیداتوری حجت الاسلام ابوترابی فرد با جامعتین را منکر شدند و احتمال تجدیدنظر در خروجی ائتلاف اکثریت اصولگرایان وجود دارد.وی تأکید کرد: در همین راستا فردا (شنبه) ساعت 6 صبح جلسه  فوق العاده جبهه پیروان خط امام و رهبری با حضور عسگراولادی برگزار می شود.

شرق

«گیتی پورفاضل» وکیل «ستار بهشتی» در مورد تشکیل کمیسیونی متشکل از پزشکان برای اعلام نظر در مورد علت مرگ ستار بهشتی که اخیرا از سوی سخنگوی قوه قضاییه عنوان شده بود، گفت: «با توجه به اینکه آدرس و شماره تلفن من در لایحه دفاعیه ام موجود است، متاسفانه از تشکیل این کمیسیون پزشکی بی خبر هستم و اطلاعی به من در مورد این کمیسیون داده نشده است.» وی درباره زمان تشکیل دادگاه ستار بهشتی نیز گفت: «قرار بود تا 15 اردیبهشت این پرونده به دادگاه ارسال شود اما نه تنها دادگاه موکلم تشکیل نشده، بلکه قرار است کمیسیون پزشکی نیز در مورد پرونده ستار بهشتی تشکیل شود،منتظر هستیم این پرونده هرچه زودتر به دادگاه برود و مقصرین سریع مجازات شوند.»

شرق


بهمن شریف زاده درگفتگو با این روزنامه ضمن اعلام این خبر که مشایی شنبه ثبت نام می کند گفته است: نامه آقا محرمانه برای رییس دولت بوده است، ایشان چه کاره است که نامه را تفسیر و منتشر کند؟ آقای ابوترابی فر باید بازخواست شوند که چرا این نامه را منتشر کردند. درعین حال سایت 598 روز گذشته به نقل از وی خبر شرق را مبنی بر احتمال ثبت نام مشایی در روز شنبه تکذیب کرد.


اعتماد


بالاخره پس از کش و قوس  های  فراوان، کمیسیون تلفیق مجلس،اعتبارات ردیف شورای عالی ایرانیان خارج از کشور را حذف کرد و آن را به کمیته امداد امام(ره) اختصاص داد. چندی پیش مرکز پژوهش  های  مجلس در گزارشی از ردیف  های جدیدی که امسال در لایحه بودجه 92 آمده است خبر داد. برخی از این ردیف  ها متعلق به نهادهای تازه تأسیسی بودند که در زیرمجموعه دولت پا گرفته بودند. دبیرخانه جنبش عدم تعهد با 10 میلیارد تومان اعتبار یکی از این ردیف  ها بود. همچنین شورای عالی ایرانیان هم با 25 میلیارد تومان در لایحه بودجه 92 از ردیف  هایی بود که به چشم می خورد. این هر دو نهاد زیر مجموعه اسفندیار رحیم مشایی هستند.


جمهوری اسلامی


علی مطهری در یک برنامه تلویزیونی گفت: "من فکر می کنم معرفی مهندس بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقت به امام، یک تدبیر حکیمانه از سوی شهید مطهری بود و به نظر انتخاب خوب و درستی هم بود. من معتقدم سران انقلاب به گونه ای آمریکا را فریب دادند. آمریکا به این وسیله خیلی زود از حمایت رژیم شاه دست برداشت و احساس کرد کسانی دولت آینده را تشکیل می دهند که با غرب رابطه معقولی خواهند داشت. به همین دلیل بود که انقلاب ما با کمترین تلفات به پیروزی رسید. به نظرم اگر این تدبیر نبود، انقلاب با این سرعت به پیروزی نمی رسید...".


ابتکار


مصطفی کواکبیان در خصوص استفاده از رنگ سبز در نماد تبلیغاتی خود نیز گفت: استفاده از رنگ سبز در انتخابات منظور سبز علوی است.


کیهان

 گویا‌نیوز: جمهوری اسلامی تاج‌زاده را هم شیرفهم کرد! (خبر ویژه)


هوشمندی حاکمیت باعث شده تا حتی کسانی مانند تاج‌زاده در خدمت انتخابات به بازی گرفته شوند و از هتل 5 ستاره اوین تحلیل شرکت در انتخابات به بیرون بفرستند.


این مطلب را پایگاه اینترنتی گویانیوز وابسته به محافل ضدانقلاب منتشر کرده و نوشته است: حاکمیت (رهبری) توانسته با تحمیل فراموش‌سپاری جنبش سبز، حتی تندروترین اصلاح‌طلبان را شیرفهم کند و به آنها بقبولاند که انتخابات برای حکومت وسیله‌ای است برای نمایش مشروعیت آن، نشان دادن رعایت سازوکارهای دموکراتیک در عمل، حذف محترمانه (و در صورت لزوم غیرمحترمانه) محافل نق‌زن، و اثبات این امر مهم که در حکومت اسلامی، آرای مردم محترم شمرده می‌شوند.


گویانیوز خاطرنشان می‌کند: اصلاح‌طلبان مراسم پرشور هل دادن خاتمی و هاشمی‌رفسنجانی به طرف میدان به راه انداخته و کار این شور به آنجا کشیده که مصطفی تاج‌زاده زندانی زندان اوین بساط ستاد تبلیغات انتخابات پهن کرده و از زندان اوین «تحلیل و راهکار» به سراسر ایران و جهان صادر می‌کند، تا به ایرانیان و جهانیان نشان دهد اوین «پنج ستاره» شده است. آنچه در هیاهوی شلتاق‌های مشائی، و شور اصلاح‌طلبان داخل و خارج، کمتر مورد توجه و عنایت قرار گرفته است،هوشیاری هوشمند آیت‌الله خامنه‌ای در این چالش‌ها و دعواهاست.


این سایت وابسته به اپوزیسیون ضمن مرور بیانات ماه‌های اخیر رهبرمعظم انقلاب درباره انتخابات و دعوت به حماسه سیاسی و پایبندی به قانون نوشت: او با همین چند فراز تکلیف امت اسلامی و احمدی‌نژاد و امثال خاتمی را روشن کرد و خط و ربط لازم پیش پای‌شان گذاشت. همین نوع برخوردهای «هوشمندانه» سبب شده‌اند که چهره‌های اصلاح‌طلبی ابایی از شرکت در انتخابات مهندسی شده نداشته باشند، با این خیال که «حضورشان موقعیت سیاسی‌شان را تثبیت خواهد کرد»، همین نوع «هوشمندی»، اصلاح‌طلبان را به کارهای شگفت‌انگیز (مثل کارهای تاج‌زاده) یا حرف‌های حیرت‌آور شکوری‌راد وا داشته است، کسی که همراه با حزبش تصور می‌کرد؛ «نسبت به انتخابات مجلس هیچ ‌چیز تغییر نکرده و هیچ چشم‌اندازی برای تغییر وجود ندارد، بنابراین موضع ما هم تغییری ندارد و همچون انتخابات مجلس نهم نباید در انتخابات کاندیدا معرفی کنیم»، اما ظرف مدتی کوتاه گفت «... در یک فرایند دموکراتیک در داخل حزب و در داخل مجموعه اصلاح‌طلبان براساس تحلیل مجموعه‌ شرایط حاکمیت، اردوگاه رقیب و اصلاح‌طلبان به موضع جدید شرکت در انتخابات با نامزد حداکثری می‌رسند


گویانیوز در پایان می‌نویسد: می‌بینید که اصلاح‌طلبان با زبان بی‌زبانی چگونه به نقش خویش به عنوان «زینت‌بخشی به انتخابات به عنوان پاره پنجم پازل انتخاباتی حاکمیت» صحه می‌گذارند و نشان می‌دهند که این گروه‌ها و زوائدشان در داخل و خارج از کشور را استادانه بر سر سبابه مبارک نشانده است. در هوشیاری این هوشمند همین بس که اصلاح‌طلبان در داخل کشور و اصلاح‌طلبان چپ‌‌نما و معتدل صورت در خارج از کشور را در مسیری مهندسی شده راه می‌برد. 


 سال 88 روی اسلام خط کشیدیم ولی امسال ...! (خبر ویژه)


رئیس‌شورای مرکزی مجمع روحانیون می‌گوید ما به جمهوری اسلامی معتقدیم ولی می‌گوییم اشکالات آن مرتفع شود.


به گزارش سایت شخصی سیدمحمد خاتمی وی روز پنج‌شنبه در ملاقات با «جمعی از دانشجویان» گفته است: ما دارای جمهوری اسلامی هستیم که برآمده از انقلاب است. ما و همه افراد در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و به قانون پایبندیم. من و شما به جمهوری اسلامی معتقدیم ولی می‌گوییم اشکالات آن مرتفع شود. بدترین وضعیت این است که جامعه یک طرف قرار بگیرد و آن چه به نام جمهوری اسلامی است، با نهادهایش در طرف دیگر قرار بگیرد.


خاتمی افزوده است: امام فرمودند نگذارید انقلاب به دست نااهلان بیفتد. خوب طرف دیگر می‌گوید نااهلان کسانی هستند که آن‌ها را از حکومت بیرون کرده‌ایم و شما نااهلان را گروه دیگری می‌دانید. چطور باید این مساله را حل کرد؟ ما همه جمهوری اسلامی را قبول داریم و اگر بخواهد به هم بخورد وضعیت بسیار ناگواری پیش می‌آید.


او همچنین با رد نامزدی خود گفته است: شما به کسی می‌گویید بیاید، اما وقتی که به او اجازه داده نمی‌شود در یک جمع چندصد نفری آزادانه شرکت کند و حرف بزند و حتی یک انجمن اسلامی وقتی می‌خواهد مراسم 16آذر را برگزار کند، شرط این است که آن فرد را دعوت نکنید و حتی کسانی که تمایل به او دارند نیز ممنوع هستند. آیا تصور می‌کنید ولو مردم بخواهند، به سادگی راه را برای او برای گرفتن مسئولیت باز می‌گذارند؟


خاتمی در ادامه ضمن دفاع از نامزدی‌ هاشمی گفته است: جناب هاشمی اعلام کردند که آماده‌اند بیایند در صورتی که مخالفت رهبری نباشد. امیدوارم این تصمیم عملی شود. جایگاه جناب آقای هاشمی معلوم است. واقعا هم در این سال‌ها مظلوم واقع شده‌اند و ایشان قادر است که به سوی توسعه همه‌جانبه و رفع مشکلات کشور حرکت کنند و ان‌شاءالله فضای سیاسی و فرهنگی هم بازتر خواهد شد و با هماهنگی با بالا می‌توانند خطرات را کمتر کنند.


او همچنین دیروز در حاشیه مراسم ختم پدرهمسر کمال خرازی ابراز امیدواری کرد که هاشمی رفسنجانی به تصمیم نهایی برسد و در نهایت کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود.


وی گفت: البته بنده همه را خوب می‌دانم اما در شرایط فعلی فکر می‌کنم بهترین گزینه آقای هاشمی است.


اظهارات خاتمی درباره اعتقاد به جمهوری اسلامی و ادعای اینکه «ما همه جمهوری اسلامی را قبول داریم» در تناقض با عملکرد سازمان فتنه سال 88 که خاتمی جزو دست‌اندرکاران آن بود قرار دارد. یکی از ده‌ها نشانه این تناقض، ایجاد فضای قانون‌شکنی و آشوب‌خیابانی که ضمن آن مدعیان جنبش سبز شعار نه شرقی نه غربی جمهوری ایرانی داده و روی شعار جمهوری اسلامی خط کشیدند. وابستگان به گروهک‌ها همچنین در آن 8ماهه آشوبگری به ساحت ولایت‌فقیه و حضرت امام خمینی(ره) و نهایت ساحت مقدس امام حسین علیه‌السلام هتاکی کردند اما خاتمی در حالی که در محافل خصوصی تصریح کرده «من قبول ندارم تقلب شده باشد و 11 میلیون تقلب امکان ندارد» نه تنها حاضر نشد علیه این فتنه‌انگیزی عوامل ضدانقلاب موضع بگیرد و اعلام برائت کند بلکه خود یکی از آتش‌افروزان ماجرا بود.


همچنین لازم به یادآوری است که آقای خاتمی در مراسم 16 آذرسال 1383 به خاطر هو شدن از سوی شبه دانشجویان وابسته به گروهک‌ها تصریح کرده «از اردوگاه اصلاح‌طلبان صدای دشمن به گوش می‌رسد» اما نه تنها هیچ‌چاره‌جویی برای پالایش نفوذی‌های دشمن در اردوگاه اصلاح‌طلبان صورت نگرفت بلکه روابط عمیق‌تر باعث تکوین فتنه سال 88 شد.


 اغتشاش معنا یا همان گرگیجه همیشگی اپوزیسیون؟! (خبر ویژه)


اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی می‌گویند فعلا وقت مطالبه محوری نیست باید ضمن حمایت از کسانی مانند خاتمی و هاشمی به دنبال شخص‌محوری رفت.


«تقی-ر» و «مرتضی-ک» که در پاریس اقامت دارند با نقض دعاوی چند سال گشته خود مبنی بر اینکه اپوزیسیون به جای مطالبه محوری دنبال شخص محوری رفته و آسیب خورده، اکنون تحلیل‌هایی در وب سایت شماری از سلطنت‌طلبان خارج‌نشین (روزنت) منتشر کرده و خواستار شخص محوری شده‌اند. تقی-ر در این زمینه می‌نویسد: دوره فعلی زمان مطالبه محوری به معنی سال 88 نیست. می‌شود این دوره را شخص‌محوری نامید. درشرایط فعلی دو کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان، بخصوص خاتمی و حتی هاشمی باید بیایند تا فضا از این که هست بدتر نشود. در شرایط حاضر مهم این است که چهره‌هایی که می‌توانند به بهبود فضا کمک کنند وارد میدان شوند. پس در این دوره به ناچار شخص محوری جایگزین مطالبه‌محوری می‌شود؛ مطالبه محوری را هم باید دقیق مصرف کرد تا از اغتشاش معنا نجات پیدا کنیم.


وی با اشاره به آشفتگی جبهه موسوم به اصلاحات طی دهه گذشته می‌نویسد: فراموش نکنیم عملکرد شورای شهر اول تهران چه ضربه کاری به اصلاح‌طلبان زدکه از هزار هزار مقاله انتقادی راست‌ها مخرب‌تر بود، چون مردم در عمل دیدند که اعضای شورا اهداف دیگری دارند. پس عملکرد جامعه محوران هم مهم است. درک این شرایط سخت باعث می‌شود این بار خواسته داشته باشیم نه مطالبه محور باشیم به معنی سال 88. چرا که سطح بالای توقع برای کاندیداهایی که تحت فشار حکومت هستند می‌تواند آنان را ضعیف جلوه دهد و از کارایی آنان بکاهد.


یادآور می‌شود پیش از سایت گروهک ملی-مذهبی ضمن نوشته‌ها و تحلیل‌هایی تصریح کرده که هاشمی را به خاطر عملکرد دهه اول انقلاب مستحق مجازات می‌داند اما فعلا به او و خاتمی و کسانی امثال آنها به عنوان بهانه‌هایی برای هزینه‌سازی و دردسرسازی علیه جمهوری اسلامی نگاه می‌کند.


     پیامد اشغالگری آمریکا نفوذ فزاینده ایران در عراق بود (خبر ویژه)


رئیس اسبق استخبارات سعودی گفت به لطف پیامدهای اشغال آمریکا، عراق به یک حوزه مهم نفوذ ایران تبدیل شده است.


شاهزاده ترکی فیصل سفیر سابق رژیم سعودی در آمریکا، حدفاصل سال‌های 1977 تا 2001 ریاست سازمان اطلاعات عربستان را برعهده داشت. او ضمن سخنانی در اندیشکده بلفر وابسته به دانشگاه هاروارد که تحت عنوان «دکترین جدید سیاست خارجی عربستان در پی بیداری عربی» عنوان شده می‌گوید: ایران مسئله اول سیاست خارجی عربستان در دهه آینده است. نگاهی به همسایگان عربستان مشخص می‌کند که چالش‌های بزرگی در حوزه امنیت خارجی وجود دارد. موضوع اسرائیلی-فلسطینی همچنان موضوعی مهم و تراژیک است و احتمالا تا سال‌های آینده موضوع دشواری باقی می‌ماند. عراق همچنان برای تضمین امنیت خود تقلا می‌کند. حکومت ایران مشکلات متعددی ایجاد می‌کند.


وی می‌افزاید: اما الزامات سیاست خارجی عربستان در دهه آینده چیست؟ مساله اول عبارت از موضوع ایران است.


وی مدعی شده است: عربستان سعودی در واقع دو نگرانی در ارتباط با رهبران ایران دارد؛ اول، در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران به نفع ما است که ایران اقدام به تولید سلاح هسته‌ای نکند. دوم، تلاش‌های مداخله‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده رهبران ایران در دو کشور عراق و بحرین (با اکثریت شیعه)، و کشورهای دیگر دارای اقلیت‌های شیعه همانند سوریه، یمن، کویت و لبنان است.


وی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی موجب مهار و بازداشتن ایران از برنامه ‌هسته‌ای نشده، به موضوع عراق می‌پردازد و می‌گوید: نمی‌توان از ایران صحبت کرد و ذکری از عراق به میان نیاورد. ظرفیت و توان بالقوه عراق تا حد زیادی به دلیل سیاست‌های ایران ضربه می‌خورد. ما چه خوشمان بیاید چه نیاید، این یک حقیقت جدید در منطقه است که عراق- کشوری که زمانی جنگی خونین علیه ایران راه انداخت- اکنون به لطف پیامدهای اشغال آمریکا به یک حوزه مهم برای نفوذ فزاینده ایران تبدیل شده است. هدف ما این است که این نفوذهای ویرانگر خارجی را کنار بزنیم. ما هر کاری بتوانیم برای پایان دادن به مداخله‌های ایران در عراق انجام می‌دهیم.


به عنوان مثال، با وجود بدهی‌های قابل ملاحظه عراق به عربستان که بیش از 25 میلیارد دلار است، دولت عربستان متعهد شده که بیشتر این بدهی را ببخشد اما مشروط به اینکه مسیر فرقه‌ای و تحت نفوذ ایران که عراق در آن افتاده است، پایان یابد.


جمهوری اسلامی


* کتاب "صراحت نامه"ی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از نمایشگاه کتاب جمع شد. در این باره، علی اسماعیلی رئیس بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با ایسنا گفت: این موضوع به این دلیل بوده است که گاهی مواردی به نقل از شخصیت‌ها آورده می‌شود و ما برای این که بتوانیم به آن کتاب برای عرضه در نمایشگاه کتاب مجوز بدهیم، مجبوریم این گونه نقل قول‌ها را از مراکز ذی‌صلاح استعلام کنیم تا ببینیم نقل قول‌ها با واقعیت تطبیق دارند یا خیر؟ مسأله این کتاب هم به خاطر این موضوع بوده است. او توضیح داد: "ضوابط حضور کتاب در نمایشگاه تعریف شده است و هرکتابی که از وزارت ارشاد مجوز چاپ بگیرد و از طریق اداره کتاب اعلام وصول شود، می‌تواند در نمایشگاه حضور پیدا کند." یادآوری این نکته لازم است که مؤلف یا ناشر، وظیفه‌ای در ارسال کتاب خود به اداره کتاب ندارند. صراحت نامه، که در نمایشگاه کتاب مورد استقبال قرار گرفته بود، متن گفت و گو با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره نامه‌ی ایشان به رهبری، دیدگاه‌هایش درخصوص مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال 88، و چند موضوع دیگر است.


* عده‌ای شورای شهر را با خانه هنرمندان و باشگاه ورزشی اشتباه گرفته‌اند و به رد صلاحیت ورزشکاران و بازیگران نامزد انتخابات شوراها اعتراض دارند. به گزارش انتخاب، 10 نفر از کشتی گیران به دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر رد صلاحیت گسترده ورزشکاران نامزد شوراها در حاشیه مسابقات بین‌المللی جام تختی در سالن هفتم تیر اعلام کردند که این اقدام برای باز کردن راه انتخاب برخی افراد سیاسی صورت گرفته است. یکی از اعضای شورای شهر تهران نیز که شایعه رد صلاحیتش پیچیده است، گفت: این اقدام با فشار افراد سیاسی که فکر می‌کردند مردم اقبالی به آنان ندارند صورت گرفته تا به این وسیله حداقل آرا را داشته باشند و وارد شورا شوند. وی به فعالیت‌های ورزشی در شهر تهران در دوره سوم شورا اشاره کرد و گفت: مسلماً در تهران در هیچ دوره‌ای مانند این دوره کارهای ورزشی صورت نگرفته و این ناشی از حضور این افراد در ترکیب شوراها بوده است. وی معتقد است علاوه بر ورزشکاران، باید راه برای حضور بازیگران در انتخابات شورای شهر باز شود.


دنیای اقتصاد


جمع‌آوری «صراحت‌نامه» هاشمی از نمایشگاه کتاب


ایسنا نوشت: رییس بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران درباره جمع‌آوری کتاب «صراحت‌نامه»آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و توقف عرضه آن در نمایشگاه کتاب توضیحاتی ارائه کرد.


 علی اسماعیلی درباره کتاب «صراحت‌نامه» که ظاهرا تا دو روز اول نمایشگاه کتاب هم ارائه می‌شده است، گفت: این موضوع به این دلیل بوده است که گاهی مواردی به نقل از شخصیت‌ها آورده می‌شود و ما برای اینکه بتوانیم به آن کتاب برای عرضه در نمایشگاه کتاب مجوز بدهیم، مجبوریم این‌گونه نقل قول‌ها را از مراکز ذی‌صلاح استعلام کنیم تا ببینیم نقل قول‌ها با واقعیت تطبیق دارند یا خیر؟ مساله این کتاب هم به خاطر این موضوع بوده است.


او توضیح داد: ضوابط حضور کتاب در نمایشگاه تعریف شده است و هر کتابی که از وزارت ارشاد مجوز چاپ بگیرد و از طریق اداره کتاب اعلام وصول شود، می‌تواند در نمایشگاه حضور پیدا کند.


اسماعیلی درباره «صراحت‌نامه» گفت: مراحل اعلام وصول و استعلام این کتاب نیز طولانی نشده و کارهای آن در دست اقدام است. «صراحت‌نامه» متن گفت‌وگوی مفصلی با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سال 89 است. به گفته تدوین‌کنندگان کتاب، او در این مصاحبه برای اولین‌بار گفته که آماده کناره‌گیری از قدرت است، اما می‌ترسد اقدامش قهر تلقی شود.


احمدی‌نژاد: در تشییع جنازه «دوست عزیزمان» اتفاقی نیفتاد


خبرگزاری مهر نوشت: محمود احمدی‌نژاد روز پنج‌شنبه در بیست و نهمین یادواره بزرگداشت مقام معلم گفت: اکنون متاسفانه برخی از قول آدم حرف می‌زنند، نقل قول می‌کنند و وقتی می‌گوییم که ما این حرف را نزدیم؛ می‌گویند تو باید این حرف را گفته باشی و علی القاعده باید این حرف را بگویی.


رییس‌جمهور ادامه داد: مثل داستانی که در مورد مراسم تشییع جنازه دوست عزیزمان رخ داد؛ ما گفتیم اتفاق نیفتاده، ولی آ‌نها می‌گویند این اتفاق باید رخ داده باشد که ما بتوانیم به تو بد و بیراه بگوییم.


وطن امروز


تحرکات نوه رفسنجانی پس از افشاگری یکی از مسؤولان کشور


یکی از نوه‌های‌ هاشمی‌رفسنجانی از سران گروه غیرقانونی موسوم به «نهضت آزادی» خواسته در حمایت از پدربزرگش بیانیه بدهند تا جنبش درخواست از ‌هاشمی برای نجات کشور راه بیفتد. به گزارش فارس، یکی از نوه‌های اکبر‌ هاشمی‌رفسنجانی اعلام کرده است: «به دنبال انتقاد اخیر یکی از مسؤولان کشور از آقای ‌هاشمی‌رفسنجانی، اقداماتی را شروع کرده‌ایم». این عضو خانواده‌هاشمی گفته است: به برخی از روحانیون مدافع پدربزرگ گفته‌ایم که پیام‌هایی در حمایت از کل خانواده آقای‌هاشمی و محکوم کردن مخالفین خانواده صادر نمایند. وی همچنین ادامه داده است: به تعدادی از شخصیت‌های سیاسی پیرو بابابزرگ و گروه‌ها و احزاب وابسته به خانواده‌ هاشمی نیز گفته‌ایم که همان حمایت‌ها را انجام دهند. نوه ‌هاشمی‌رفسنجانی اضافه کرده است: «به مسؤولان نهضت آزادی هم که مرتبا برای بابابزرگ پیغام و پسغام می‌فرستند که این انتخابات (ریاست‌جمهوری یازدهم) آخرین فرصت برای همه مخالفین حاکمیت است و شما باید بیایید و ما همه‌جوره حمایت می‌کنیم و...، گفتیم که از این به بعد پیام علنی بدهند و بیانیه صادر کنند تا «جنبش درخواست از آقای ‌هاشمی برای نجات کشور» راه بیفتد».


افشای نقشه غرب برای ایران به وسیله گاردین


تحلیلگر روزنامه گاردین به نام سوماس مایلن در مطلبی در این روزنامه نوشت: اگر سیاستمداران غربی می‌خواستند خونریزی‌ها در سوریه پایان یابد با جدیت وارد مذاکره می‌شدند و گفتنی است، آنها به دنبال همین خونریزی‌ها هستند تا بتوانند ایران را تضعیف کنند. سوماس در گاردین نوشت: گزارش‌ها حاکی از این است که حمله هوایی اخیر اسرائیل به سوریه جان بیش از یکصد تن شهروند سوری را گرفته و این تجاوز و بمباران هوایی کاملا غیرقانونی بوده است ولی متاسفانه این حمله بلافاصله مورد حمایت دولت آمریکا و انگلیس قرار گرفت اما تصور کنید اگر سوریه چنین حمله‌ای را به اسرائیل انجام می‌داد واکنش غربی‌ها در این زمینه چه می‌شد. وی در ادامه می‌نویسد: این حمله به سوریه درست بعد از حمایت‌های حسن نصرالله از سوریه بود که او نیز خود، کسی است که مورد حمایت ایران، چین و روسیه است. سوریه کشوری مهم برای ایران بوده و ناآرامی‌ها در سوریه و منطقه می‌تواند نفوذ ایران را در منطقه تحت تاثیر قرار دهد.

پیام گزینش

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی